خانه > لرستان, بخش لري, سپیددشت > دغدغه ای از جنس معرفی دنده کباب، جگروز، عسل و ترخینه لری!

دغدغه ای از جنس معرفی دنده کباب، جگروز، عسل و ترخینه لری!

29/10/2010

وبلاگ چمسنگر: موقعی که مردم شهرهای اطراف از یک کباب ساده! (برای ما لرستانیها ساده است !ا)، نامهایی همچون «دنده کباب » و»پهلوکباب» و»چنچه یا کباب بختیاری!» و «جیگر کباب » و» ماهیچه، یا همان زیر برنجی خودمان  » را به عنوان برترین غذاهای محلی ومختص به شهر ودیارخودشان تبلیغ میکنند…. عسلمان گاهی از عسل اردبیل هم ممتازتر است ولی ناشناخته وبی تبلیغ مانند همه چیزهای دیگر !!حال ابراهیم خدایی ودوستانش هم همه اینها را گوشزد کرده اند وحتی برای تشویق در میادین ورزشی نیز ایده ای نو و جالب داده اند   

 ————————————————————————–

دغدغه های ابراهیم خدایی ودوستانش را می ستایم و تا حدودی ! انهارا درک می کنم. خیلی دوست دارم در راه اعتلاوبه ثمر رسیدن  این دغدغه ها موفق باشند وبستر مناسبی برای تححق ارمانهایشان ایجاد شود وبتوانند خصوصیات اصیل و فرهنگ غنی وآداب ورسوم وهویت قوم لررا به منصه ظهور برسانند و این آرمان در سراسر سرزمین های قوم لر گسترانده و همه گیر شودو به عنوان اصل وبن مایه حرکت و معرفی قوم لر قرار گیرد.

این همه تلاش وکوشش و بعضی جاها خودخوری برای فهماندن وتشویق مردم لریاتی به رعایت  واتکا به هویت وفرهنگ واداب وروسوم اصیل لریاتی که راز سرزندگی وسربلندی وحیات دوباره قوم لراست ،جای تقدیر وهمراهی دارد و کم کسانی هستند که بدون چشمداشت خود را وقف قوم خود کنندودربعضی از جاها هم شماتت شوند . ودر بعضی از زمانها از انتقادات تند وشفاف لریاتی ها بی بهره نباشند !

 من این دوستان راهنوز  زیارت نکرده ام اما دغدغه هایشان را دغدغه خود میدانم .درک میکنم هنگامی که به سراسر ایران سفر کنی وقتی مردم یک استان ،شهر ویا روستایی را ببینی از هیچ ! برای خود کوهی از هنر وفرهنگ وهویت وتمدن وآداب ورسوم درست نموده اند وان را به سرعت گسترش داده وبه ان افتخار میکنند وتوریست وگردشگر برایش دعوت می نمایند وتو می مانی واین همه سابقه تمدن و هویت وفرهنگ ومعماری واثار باستانی در محاق وفراموشی وبی خبری محض !چطور ممکن است که مردمی با این همه سابقه وفرهنگ وآثار تمدنی وباستانی به بوته فراموشی سپرده شوند وروزبه روز بی خیالتر شوند وهیچ تلاش وکوششی برای معرفی وتبلیغ داشته هایشان نکنند؟!

موقعی که مردم شهرهای اطراف از یک کباب ساده! (برای ما لرستانیها ساده است !ا)، نامهایی همچون «دنده کباب » و»پهلوکباب» و»چنچه یا کباب بختیاری!» و «جیگر کباب » و» ماهیچه، یا همان زیر برنجی خودمان  » را به عنوان برترین غذاهای محلی ومختص به شهر ودیارخودشان تبلیغ میکنند وذائقه مصرف کننده را برای امتحان کردن انها در سفری کوتاه به شهرشان دوچندان میکنند !! انوقت است که ما باخود میگوییم که در شهر ودهات های ما این غذاهاای که شما نام بردید با بهترین کیفیت و کمترین قیمت به مشتری عرضه میشود.

 وما خود خبر نداریم از این همه جاذبه ودیگران چه ها که نمی کنند !!در حسرت بودم که وقتی مهمانی را به لرستان می اورم مانند کرمانشاه وهمدان و….یک غذای تاپ محلی برایش در بهترین رستوران معرفی نمایم اما موقعی که نام یکی از کباب های بالا را میبرم طرف با تعجب میگوید که این مال فلان شهر است وفلان جا با چه کیفیتی طبخش میکند و …….. ودر منوی رستوران های تاپ مرکز استان همان کپی منوی رستوران های شوش وراه اهن و میدان گمرگ و مولوی تهران را می بینی ! بدون هیچ دسر ویا اش وسوپ فصلی محلی !! ولی گاهی اوقات در رستورانی در یزد همان کباب بختیاری را با نام «قفقازی» برای مشتری  طبخ میکنند .شما می مانی هاج وواج و آش وسوپ های محلی فصلی واین همه غربت وبی توجهی …….!مانده ام هنوز که روغن محلی مان را با چه نامی معرفی کنیم ویا عسلمان را !!هر کاری کنی نام روغن کرمانشاهی در اذهان تهران وایران را پاک نخواهی کرد و همیشه در سایه نامش روغن محلی ما مانده است .

عسلمان گاهی از عسل اردبیل هم ممتازتر است ولی ناشناخته وبی تبلیغ مانند همه چیزهای دیگر !!حال ابراهیم خدایی ودوستانش هم همه اینها را گوشزد کرده اند وحتی برای تشویق در میادین ورزشی نیز ایده ای نو و جالب داده اند اما که عملیاتی شود وهمه گیر ؟!!چرا ما از این داشته ها وپیشنهاد ها استقبال نمی  کنیم و راهکار ارائه نمی دهیم ومشارکت نداریم ؟؟سوالی است که ذهن مرا درگیر کرده !

About these ads
  1. فریاد
    29/10/2010 در 12:55 ب.ظ.

    سلام بر تو ای مرد همدرد،دقیقا با حرفات موافقم،مشکل خود ماییم،به لرها یاد دادن که شما هیچی نیستید،شما کسی نیستید،آنقدر در گوش ما گفتن که خود ما هم باورمون شده،اگه می خواید دقیق تر منظور منو بفهمید پیشنهاد می کنم فیلم جزیره شاترو حتما حتما ببینید تا بفهمید با حرف چقدر میشه رو دیگران تاثیر گذاشت.

  2. mb
    16/11/2010 در 4:37 ب.ظ.

    سلام، آفرين برشما دوست خوب كه يك واقعيت را گوشزد كرديد اما حقيقتا» اگر بخواهيد تغييري در اين زمينه حاصل شود بايد كار فرهنگي كرد وزمينه حضور در كار فرهنگي نيز بستر سازي مناسب آن است واين دغدغه شما نيز قابل احترام است . بزودي مطلبي را در همين زمينه وچرا چنين
    نگاهي وجود دارد به عرضتان خواهم رساند.بختياري

  3. یاشار
    01/01/2011 در 8:07 ب.ظ.

    ما هر چه میکشیم از خودمون میکشیم چون اتحاد نداریم انگلیس پلید لر ها رو تقسیم کرد و ما خودمون بهش دامن زدیم

  1. No trackbacks yet.
دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.
%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: